Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Επιλογή ξένης γλώσσας

Τα τελευταία χρόνια, στα Γυμνάσια, διδάσκεται υποχρεωτικά σαν Α΄ ξένη γλώσσα η αγγλική. Για τη Β΄ ξένη γλώσσα γίνεται επιλογή ανάμεσα στη γαλλική και τη γερμανική. Σαν αποτέλεσμα άλλοι/ες μαθητές/τριες διδάσκονται αγγλικά και γαλλικά, ενώ άλλοι/ες αγγλικά και γερμανικά. Από φέτος, η επιλογή της Β΄ξένης γλώσσας στην Α΄ Γυμνασίου γίνεται μεταξύ γαλλικής, γερμανικής και ιταλικής. Ειδικά στο σχολείο μας, δόθηκε πιλοτικά η δυνατότητα επιλογής και της ισπανικής γλώσσας. Πιστεύουμε πως αυτό άρεσε στους/στις μαθητές/τριες

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πιστεύω ότι σίγουρα άρεσε στους μαθητές και αυτό γιατί είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν τη γλώσσα που ήθελαν χωρίς να τους αναγκάσει κανείς ή να τους υποχρεώσει να επιλέξουν κάτι με το ζόρι
Ε.Α.

Ανώνυμος είπε...

Μωρέ...μας άρεσε αλλά είναι λίγο άδικο προς τους/τις μαθητες/τριες της Β+Γ Γυμνασίου γιατί μερικοι που Θα ήθελαν κάποια άλλη γλώσσα εκτός αυτές τις δύο(Γερμανικά-Γαλλικά)ίσως να αισθάνονται λίγο αδικιμένοι,παρόλο αυτά ηταν καλή ιδέα & κίνηση!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μ.Γ.......

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω οτι αυτή η κίνηση είναι ευχάριστη, γιατι πλέον τα παιδιά μπορούν να διαλέξουν σε 4 ξένες γλώσσες έτσι δεν αναγκάζονται οι μαθητες να διαλέξουν με το ζόρι.Mακάρι να μπορούσε να το κανει Β και Γ
Φ.Σ

Ανώνυμος είπε...

kali idea

Ανώνυμος είπε...

Πιστευω πωσ ειναι cool!

Ανώνυμος είπε...

Ειναι πολυ ωραια ιδεα (μα)...ειναι λιγο αργα για τη Β & Γ γυμνασιου γιατι εγω παω Β γυμνασιου και θελω να μαθω Ισπανικα.

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ. ΕΞΑΛΟΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΕΝΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ.ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Η ΧΩΡΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΥΝΟΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!
Μ.Π.............

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑ ΑΦΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ Η ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΝΟ ΤΟΥΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ.ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑΜΕ!!!Ι.Ζ.

Ανώνυμος είπε...

$$$$$Το .πεταγμα .του .χαρταετου. .ειναι .ενα. εθιμο .που .χαιρονται τα. παιδια .και .παιζουν μεταξυ τους .συγρινωντας .τους. χαρταετους .τους$$$$$.(ΓΖ)

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΥΝΟΗΣΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΙΧΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ Η ΟΠΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ" ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΝΩ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΓΚΑΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. Κ.Κ.